WBW new building library Folkwang. Competitors.

Client / client: Bau- und Liegenschaftsbetrieb NRW, Duisburg Realization: 2006 Procedure: Competition.

Urban improvement: The new creating complements the historical monastery ensemble and therefore clearly relates for the listed context. The style has the cour d? Honneur in its geometry by completing the edge with the square given by the administration wing and continuing it as a room delimitation inside. The courtyard is therefore the guiding principle for the creating design without restricting the independent architectural and design language. In the identical time, the alignment with the developing edges on the courtyard level enables the view to the adjoining open space between the auditorium as well as the cafeteria. By layering the pie nursing note structure, the design and style reacts to the urban limits of your monastery complex, orientates the library towards the residence and therefore clearly assigns the new creating towards the historical ensemble. The value from the library is emphasized by the cantilevered upper floor. The generous glazing on the reading space, the “window towards the courtyard”, corresponds with all the other buildings. A gate circumstance is created between the library and the administration wing, which leads in the square in front with the cafeteria to the cour d? Honneur. The new creating closes the edge of the courtyard to Klemensborn and also the space in front of your cafeteria is specified.

Creating idea: The developing is entered in the cour d? Honneur and is divided into 3 floors. The courtyard and also the upper floor kind the constructing that is perceptible from the cour d? Honneur. Right here, intermediate levels and galleries are inserted in sub-areas, which divide the volume in the main floors into zones of distinctive spatial effects and high-quality of experience. The overlapping http://finaid.med.ufl.edu/scholarships/writing-the-scholarship-essay/ geometries with the ceilings develop thrilling visual relationships. University and library use are accessed separately and may therefore be operated independently of 1 yet another: The seminar rooms around the basement floor plus the professors’ offices on the gallery degree of the courtyard floor are connected by way of a separate staircase. Access towards https://www.nursingcapstone.net/4-ways-of-evidence-based-practice-in-mental-health-treatment/ the library with reception, distribution counter and media location is on the courtyard level. Additional central functions are arranged there on a gallery and are connected via the spacious staircase.

Material: The facade on the library is intended as a directional cladding produced of metal. Further components for instance the street-side wall of your basement and the frame from the constructing access are planned in all-natural stone. Subordinate room closures are made of glass of various transparency. Set bodies for example the elevator plus the archive are highlighted by contrasting wood coverings.

Outside facilities: The cour d? Honneur square is going to be restored to its original size. The historical paving is going to be supplemented and the topography on the building access might be adapted towards the specifications. In contrast, the adjacent open space involving the auditorium and also the cafeteria is greened. Within this way, the differentiated identities of the distinct courtyard regions in the monastery are worked out and strengthened. The wall adjacent to the gate creating will probably be closed, thereby strengthening the value of the gate building.

WBW new developing library Folkwang Monday, September 25, 2006 Dorothee Egger.

Deixe uma resposta

O seu endereço de e-mail não será publicado. Campos obrigatórios são marcados com *